Palvelumme

Palvelumme tarjoavat mahdollisuuden muun muassa kivunhoitoon, vammojen jälkeiseen kuntoutumiseen, tavoitteenmukaiseen harjoitteluun, terveempään elämään ja toimintakykyyn.

Meiltä voit ostaa lahjakortteja palveluihimme!

Fysioterapia


Fysioterapiassa tutkitaan ja hoidetaan ihmisen fyysisen toimintakyvyn ongelmia ja tuetaan toimintakykyä ennaltaehkäisevästi. Fysioterapia alkaa alkututkimuksella jossa kartoitetaan asiakkaan toimintakykyä alentavat tekijät. Alkututkimuksen perusteella asetetaan hoitotavoitteet ja tehdään hoitosuunnitelma. Fysioterapiassa hoidetaan mm. polvi kipua, nilkan alueen vammoja, plantaarifaskiittia, välilevypullistumia, selänalueen kiputiloja, olkapää kipua, hermoperäistä kipua sekä nikama ja nivel vaivoja.
Lääkärin lähetteellä annettavasta fysioterapiasta saa kelan korvauksen. Hoitolaitoksellamme on suorakorvaus sopimus Kelan kanssa. Fysioterapiaan voi tulla myös ilman lähetettä.


FootCare tukipohjalliset


Voit tarvita FootCare pohjallisia jos sinulla ilmenee kipuja jalkaterissä, polvissa, lonkissa. Tai jos polvesi ovat sisäänpäin kääntyneet, kenkäsi ovat linttaantuneet sisäsyrjältään, kantapääsi ovat kovettuneet ja kuivat, vaivasenluut ovat alkaneet vaivata, nivelsiteet ovat venähtäneet, päkiässäsi on kivuliaita kovettumia tai känsiä.
FootCare pohjalliset auttavat mm. poistamaan kipua, tasapainottamaan jalkaterän kuormitusta, jalan virheasennon korjaamisessa, ehkäisemään lihasten väsymistä, ehkäisemään asentovirheen syntymistä alaraajojen nivelissä ja rakenteissa, vähentämään kuormituskipuja jalkapohjissa ja lisäämään iskunvaimennusta


Hieronta


Klassinen hieronta on lihasten muokkaamista käsillä. Väliaineena kitkan vähentämiseksi voidaan käyttää hierontarasvaa tai erillaisia hierontaöljyjä. Hieronta sopii lähestulkoon kaikille, varsinkin urheilijoille ja kuntoilijoille sekä erityisesti lihasjännityksistä ja kireyksistä kärsiville. Hierontaa voidaan käyttää myös osana fysioterapiaa.


Lymfaterapia


Lymfaterapia on käsin tehtävää kevyttä, pumppaavaa hierontaa, joka lisää nesteiden ja kuona-aineiden poistumista. Tämä vähentää kudoksien turvotusta ja siihen liittyvää kipua. Lymfaterapiaan voi tulla myös ilman lääkärin lähetettä. LYKO-terapiaan kuuluu lymfahieronta, kompressiohoidot sidoksin, liikehoidot ja ihon hoidon ohjaus. Tarvittaessa lymfakinesioteippaus. LYKO-terapiaan tullaan lääkärin lähetteellä, johon voi saada maksusitoumuksen terveyskeskuksesta, sairaalasta tai KELA:sta.
Lymfaterapia hoitona: leikkausturvotuksen jälkihoito ( esim. syöpä), erilaisten vammojen turvotusten hoito ( esim. leikkaukset, murtumat, nyrjähdykset), muu turvotuksen hoito (esim. alaraajojen laskimovajaatoiminta, raskausturvotus, ruusu), kivun lievitys (esim. fibromyalgia, reuma). Lymfaterapia on myös hyvä hoitomuoto rentoutumiseen ja stressin vähentämiseen.


Kontinenssiterapia


Lantionpohjan toimintahäiriöt johtavat elämänlaadun heikkenemiseen. Lantionpohjan lihasten hyväkunto on tärkeä osa hyvinvointia. Lantionpohjan fysioterapialla saadaan aikaan hyviä tuloksia pidätysongelmien, tiheävirtsaisuuden, lantionpohjan ylijännitys sekä kipujen suhteen. Lantionpohjan toimintahäiriöitä voi esiintyä missä tahansa elämän vaiheessa. Lantionpohjan fysioterapia alkaa alkututkimuksella jonka perusteella laaditaan hoitosuunnitelma. Yksilöllinen hoito voi sisältää mm. Biopalauteharjoittelua, ja sähkösimulaatiota, lantionpohjan lihasvoimaharjoittelua ja kotona tehtävää harjoittelua.


Akupunktio


Akupunktiota käytämme tuki- ja liikuntaelinvammojen sekä kivun hoitoon. Akupunktiota voidaan käyttää muun muassa päänsäryn ja migreenin hoitoon, hermosärkyyn, lihasten jäykkyyteen, nivelten kulumakipuun, jännetulehdukseen ja krooniseen kipuun. Hoitokerrat määritellään yksilöllisesti asiakaskohtaisesti, yleensä 3-5 hoitokertaa viikon välein.
Klassinen Kiinalainen selitys akupunktiolle ovat kehon energiaradat, jotka kulkevat kehossa ja ihon pinnan alla. Akupunktio teoriassa nämä radat määritellään meridiaaneiksi. Meridiaanit ovat kuin jokia, jotka virtaavat läpi kehon raviten kudoksia. Moderni tiede selittää akupunktion neulojen pistelyksi, joka kiihdyttää hermostoa vapauttamaan kemikaaleja lihaksistossa, aivoissa ja selkäytimessä. Nämä kemikaalit muuttavat joko kivun tunteen tai laukaisevat toisten kemikaalien ja hormonien vapautumisen, mikä vaikuttaa puolestaan kehon omaan sisäiseen säätösysteemiin.


Intialainen käsi-ja jalkahieronta


Ayurveda- perinteisessä käsi- ja jalkahieronnalla on erityinen merkitys. Hieronta perustuu perinteiseen Intialaiseen hierontatyöskentelyyn. Hoidossa käytetään erilaisia hankaus sively ja painelutekniikoita stimuloiden lymfa- ja verenkiertoa. Hoidossa käsitellään myös marmapisteitä. Hoidossa käytetään yleensä seesamöljyä, joka on paitsi voimakas antidoksidantti, se myös tasapainottaa kaikkia doshia.
Käsi- ja jalkahieronnassa käytetään pronssista Kasamaljaa, joka rauhoittaa ja poistaa tehokkaasti kehon kuona-aineita. Hoito on erittäin rentouttavaa. Se tehdään hoitopöydällä vaatteet päällä, jos housujen lahkeet onnistuu nostaa polveen saakka ja puseron hihat kyynärtaipeisiin. Käsihieronta tehdään sormista kyynärtaipeisiin ja jalkahieronta varpaista polviin. Enne hoitoa ei suositeltavaa syödä kovin raskaasti. Hoito puhdistaa, lievittää lihasjännityksiä, tehostaa verenkiertoa, hermoston toimintaa, rentouttaa ja vähentää stressiä, ravitsee ihoa sekä auttaa kehon toimintojen ylläpidossa.


Kuumakivihieronta


Kuumakivihieronta on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto. Kuumakivihieronta suoritetaan n, 50 asteisten sileäpintaisten laavakivien avulla. Lämpimät kivet pehmentävät lihaskudosta, laajentavat verisuonia ja vilkastuttaa nestekiertoa. Kuumakivihieronta tuntuu pehmeältä ja miellyttävältä. Se poistaa lihasjännitystä, helpottaa stressi oireita ja rentouttaa kokonaisvaltaisesti.


Vyöhyketerapia


Vyöhyketerapia on vanha luonnonmukainen hoitomuoto, jolla pyritään tasapainottamaan kehon omia voimavaroja. Kehossa olevia heijasteita stimuloidaan sormin painelemalla tai käyttämään vyöhyketerapiapuikkoja. Vyöhyketerapia heijasteita on jalkaterissä, säärissä, käsissä, käsivarsissa, korvissa, vatsalla ja selässä. Heijasteita käsittelemällä kehoa aktivoidaan tai rauhoitetaan pyrkimällä palauttamaan kehon tasapaino, jolla autetaan elimistöä parantamaan itse itsensä. Vyöhyketerapialla voidaan hoitaa erilaisia kiputiloja, stressiä, verenpainetta, allergiaa, hormonihäiriöitä, unettomuutta sekä ruuansulatuskanavan ongelmia.


Teippaus ja faskia käsittely


Faskia on sidekudosta joka ympäröi kehon jatkuvana kolmiulotteisena verkkona. Kroonisessa jännitystilassa oleva lihas tulee kipeäksi ja araksi, koska faskiakalvot kiristävät. Liikkunassa syntyvien vammojen riski kasvaa. Faski- käsittelyn tavoitteena on palauttaa faskian toiminta normaaliksi. Faskia- käsittelyä tehdään usein fysioterapian yhteydessä.
Käytämme Dynamic, Kinesio tai urheiluteippausta tuki-ja liikuntaelinvammojen kuntoutuksessa. Dynamic- ja kinesio teippauksessa teippaus ei rajoita tuettavan alueen liikettä vaan tuki perustuu tuntoaistin stimulukseen. Urheiluteippauksella pyritään antamaan lisätukea esimerkiksi nivelille ja pyrkien rajoittamaan liikesuuntia jotka eivät ole suotavia.Personal & PhysioTraining


Rakennamme juuri sinulle yksilöllisen suunnitelman, johon sisältyy myös ravinto-ohjelma. Harjoitusjakson pituus ja intensiteetti suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan toiveiden ja tavoitteiden mukaisesti. Harjoitusjakso aloitetaan konsultaatiotapaamisella, jolloin kartoitetaan asiakkaan peruskunto, mahdolliset tuki-ja liikuntaelin ongelmat sekä mahdolliset muut esteet tai rajoitukset harjoittelulle. Physiotrainer on sekä personal trainer että fysioterapeutti. PhysioTrainer ottaa harjoittelussa huomioon mahdolliset tuki-ja liikuntaelinvaivat, jolloin harjoittelu on turvallista. Kivut eivät ole este harjoittelulle koska treenaat fysioterapeutin ohjauksessa.